Lus

Hovedlus er børnefamiliernes og institutionernes skjulte plage!

Det er muligt at have lus i flere uger uden at opdage det. Så længe der er lus kan andre smittes. Derfor kan der hurtigt blive mange smittede børn i en daginstitution før luseangreb bliver konstateret. Derfor er det vigtigt at forældrene holder et vågent øje med børnene.
Det anbefales at man checker sit barn (børn) for lus hver uge - gør det til en vane! Hvad gør du? Konstaterer du lus hos dit barn eller i hjemmet i øvrigt, skal du straks meddele dette til institutionen. Du har pligt til straks at påbegynde behandling. Denne skal følges op i henhold til produktvejledning. Der findes mange mere eller mindre effektive midler, men spørg på apoteket.

Børn der er i behandling må gerne møde op i institutionen.
Bemærk at til små børn under 2 år, må du ikke anvende shampoo. Her er kun en mulighed...TÆTTEKAMMEN!

Vi sætter en seddel op således at alle forældre til børn i Børnehuset Nord tjekker sit barn med en tættekam straks de er kommet hjem. Du skal tjekke dit barn hver dag i flere uger for at have helt styr på lusene. Vi kan godt forstå at du ved gentagne tilfælde er nær ved at opgive. Men bliv ved, det er det eneste der hjælper!

Opdager personalet lus på et barn vil vi kontakte forældrene så du har mulighed for at indkøbe shampoo eller evt. hente barnet i institutionen, og straks påbegynde behandling. Personalet vil ved flere tilfælde tjekke alle børn for lus.

Har du brug for råd og vejledning kan du altid kontakte sundhedsplejerske, som meget gerne vil hjælpe dig. Institutionen kan eventuelt være behjælpelig med kontakt.